coaching-in-pandemie

Coaching în pandemie

În calitate de lider de business, ești preocupat de sănătatea personalului de care depinde reușita afacerii tale. Iar acum, mai mult ca oricând ai nevoie să te asiguri că atât proprii angajați cât și clienții sau furnizorii afacerii tale sunt conștienți de pericolul virusului ucigaș și că aceștia respectă și aplică măsurile de igienă sanitară indicate. Ușor de spus dar mai greu de făcut.

Din păcate nerespectarea acestor măsuri este principala cauză a apariției  focarelor de infecție COVID din organizații, acestea producând stagnarea afacerilor şi adâncirea crizei economice. În ciuda faptului că angajații știu ce să facă pentru că au fost informați, mulți dintre aceștia nu respectă distanțarea socială, purtarea corectă a măștii sau spălatul des pe mâini.

Pentru că ei nu cred în ce li s-a recomandat să facă și continuă să se comporte fiind ghidați de credințe incompatibile cu nevoia primară a realității actuale, aceea de a ne proteja reciproc sănătatea.

În mod evident pentru a trece cu bine testul de maturitate socială la care suntem supuși de actuala pandemie, avem nevoie să recunoaștem și să onorăm prin comportamentul nostru valorile cheie pe care noua realitate ne îndeamnă să le acceptăm prin forța împrejurărilor. Rezultă că succesul și durabilitatea afacerilor ar putea depinde de acum înainte de măsura în care liderii de business vor reuși:

1. Să îi provoace pe oameni să realizeze cât de strâns sunt aceştia interconectați în mediul lor organizațional;

2. Să ghideze și să îi inspire pe oameni ca aceştia să onoreze prin ceea ce gândesc şi fac, valorile cheie: disciplina, responsabilitatea personală, încrederea, grijă față de ceilalți.

În acest context de pandemie în care realitatea ne obligă să ne revizuim convingerile pentru a putea continua să trăim și să muncim, coachingul vine în ajutorul liderilor de business pentru accelerarea adaptării organizațiilor lor la o nouă stare de normalitate prin crearea unor modele proprii de leadership bazate pe:

  • diferența între o cultură a disciplinei și tirania disciplinei;
  • stimularea responsabilității conștientizării propriului comportament și a îmbunătățirii performanței individuale;
  • menținerea încrederii și a coeziunii în cadrul echipelor chiar dacă membrii acestora nu lucrează fizic împreună;
  • prevenirea impactului negativ produs în ceilalți de propriile decizii.

În perioade de criză, unii manageri refuză coachingul motivând că nu au timp sau că sunt prea ocupați cu problemele urgente. Ironia face că ei să refuze coachingul chiar atunci când le-ar fi mai mult de folos pentru identificarea strategiile potrivite de adaptare la cerințele faptelor brute ale realității, cerințe care odată satisfăcute ar putea să le accelereze acestor manageri ieșirea din criză.

Dacă vrei să faci diferența în această perioadă de criză pandemică, ai posibilitatea să îți iei alături un coach acreditat și specializat în mediul organizaţional care să îți fie acum de folos pentru a proteja oameni şi a salva bani prin adaptarea în timp util a propriei organizații la cerințele impuse de noua

stare de normalitate. În cadrul sesiunilor de coaching desfaşurate online pentru ca tu să fii în siguranță, coach-ul te va susține prin metode dovedite, să îți concentrezi imaginația, ingeniozitatea, inspirația

și inițiativa ca să realizezi pas cu pas transformarea necesară a propriei organizații de care depinde normalizarea performanţei afacerii pe care o conduci. Astfel, prin rezultatele pe care le obții poţi fi sigur că multiplici întoarcerea investiţiei în coaching.

Viitorul devine realitate atunci când începi să îl creezi în prezent.

Scroll Up