compass, orientation, map

In ce directie te poarta businessul ?

Mai multi lideri de business cu care am stat de vorba si i-am rugat sa raspunda la aceasta intrebare mi-au oferit doua tipuri de raspunsuri: “spre succes” sau “spre supravietuire”.

Indiferent de marimea organizatiei pe care o conduci, daca esti Director, Manager General, CEO sau Antreprenorul propriei afaceri , adevarul este ca tu esti creatorul viitorului business-ului tau insa oricat ti-ai dori nu esti tu cel care il realizeaza.

Organizatia ta este un organism viu a carui inteligenta de a performa cu exceptia cazului in care esti numai tu in firma, este data de activitatea mintilor oamenilor tai care gandesc si fac lucrurile in cadrul rolurilor si zonelor lor de responsabilitate asa cum au fost obisnuiti sa le faca conform criteriilor si standardelor de performanta agreate de tine. Acesta este “pilotul automat” al business-ului tau.

Cat timp felul in care angajatii tai gandesc si fac cel mai bine lucrurile se potriveste provocarilor sectorului de business in care activezi, esti purtat pe aripile business-ului de catre “pilotul automat” spre succes. In realtate probabilitatea este mica ca pe termen lung comportamentele angajatilor tai sa raspunda 100% provocarilor fara sa fie nevoie de imbunatatire.

Ce se intampla insa atunci cand felul in care angajatii tai gandesc si fac cel mai bine lucrurile nu mai este adecvat provocarilor de business ? Pentru ca “pilotul automat” actioneaza in zona sa de confort gandind si facand lucrurile la nivelul la care a fost obisnuit sa le faca, in noile conditii va produce decalaje intre rezultatele obtinute si cele asteptate de tine. Apare deriva de la directia succesului si cu cat rezultatele “pilotului automat” sunt neglijate mai mult cu atat indepartarea de la directia succesului creste. Astfel in cel mai bun caz esti purtat de catre “pilotul automat” spre supravietuire.

Care dintre optiunile de mai jos ar fi pentru tine cea mai potrivita alegere prin care sa

te asiguri ca esti pe directia buna si ca detii controlul realizarii viitorului dorit pentru

afacerea ta ?

1. sa nu faci nimic si sa astepti sa vezi incotro te conduce “pilotul automat”

2. sa-ti dezvolti capacitatea de a crea viitorul business-ului tau pentru a sti incotro

sa te indrepti

3. sa dezvolti potentialul de performanta al „pilotului automat” si sa monitorizezi continuu rezultatele acestuia pentru a minimiza deriva

Daca doresti si crezi ca este folositor iti stau cu placere la dispozitie pentru o discutie relaxata pe acest subiect.

Scroll Up